בכתבה זו נדסקס על מאפיינים והיבטים בטיחותיים הקשורים לנושא של טרמפולינות לילדים.
כששוקלים אם לרכוש טרמפולינות לילדים, ישנם כל מיני גורמים שאפשר להתייחס אליהם. אחד מהם – הוא גודל הטרמפולינה. שכן, ככל שהיא יותר גדולה, כנראה מתבקש להחזיק ביותר שטח פנוי. לכל צורה של טרמפולינה, יש הרי יכולת שונה לנצל את החלל. הטרמפולינה המרובעת נחשבת לאופטימלית ביותר מבניהן. אפשר להבין למה, באם חושבים על שולחן פינתי מרובע קטן, שנכנס בדיוק לנישה שלו במרחב הביתי. באופן דומה, טרמפולינות לילדים מהסוג המרובע, יכולות להתאים לחלל תחום מרובע ביתר קלות. אם כי, מההיבט הבטיחותי מתבקש להשאיר כמה מטרים של מרחב ביטחון בין כל טרמפולינה לקיר/גדר ומשטח.
ראשית כל, כאשר שוקלים כמה מרחב פנוי צריך להשאיר כדי להציב טרמפולינות לילדים בחצר, הרי שאחד הדגשים הראשונים יכולים להיות דווקא לגובה. כלומר, אפשר שההנחיה הבטיחותית תהא להשאיר כמה עשרות מטרים פנויים בין הטרמפולינה לבין השמיים. האם זה נשמע יותר מדי? לא בהכרח, לאור כך שבטרמפולינות הגדולות יותר יש "כוח קפיצה" רב. ומי שקופץ בהן יכול להגיע לגובה רב. על כן, באם יש ענפים או דבר מה מעל – ייתכן שזה רלוונטי לשחרר אותם מהמרחב.
מעבר לזה, כפי שציינו באשר למרווח ביטחון – כמה מטרים סביב טרמפולינות לילדים, יהיה נכון להשאיר מרחב ריק. כך שאם מישהו ימצא את דרכו מחוץ לטרמפולינה, הוא ייפול על אדמה פנויה באופן פשוט. נכון הדבר למשטח תחת הטרמפולינה. לא משנה כמה חזק הם קופצים, כמה "נמוך" משטח הקפיצה נמתח כלפי מטה – הבקשה היא שלא יהיה דבר שנמצא בין הטרמפולינה לבין האדמה.
שאלה נוספת, יכולה להיות – על מה נכון להציב טרמפולינות לילדים? באופן טבעי, משטח נהדר לטרמפולינות יכול להיות אדמה רכה ודשא. זאת כיוון שהם יכולים לספוג את הכוחות המופעלים על הטרמפולינה, ביתר קלות. כך שהם יכולים להוריד את המתח מהמבנה הסטרוקטוראלי של הטרמפולינה. ובאם מישהו נופל, אז הוא נופל על אדמה רכה ודשא תומך ואף מלטף.
מעבר לזה, יש שיגידו שזה נכון להציב טרמפולינות לילדים על גובה קרקע. זאת כיוון שזה עלול להיות יותר כיף לקופצים, כמו גם הקפיצות יהיו יותר מאוזנות. כלומר, אם המשטח עליו יושבת הטרמפולינה נמצא בזווית, הרי שזה יכול להשפיע על כיוון התנועה של הקפיצה.
ישנה בקשה שטרמפולינה תחזיק מעמד זמן רב. ועבור זה, טרמפולינות לילדים יכולות להיות דיי איכותיות, מחומרים נהדרים ומיוצרות במלאכה איכותית.
כשזה נוגע לרשתות ביטחון שאפשר להציב סביב טרמפולינות לילדים הרי שהסוג העמיד ביותר (לפי דעות מסוימות) הוא זה שמכיל פוליאתילן (POLYETHYLENE). זאת כיוון שהחומר המדובר מכיל עמידות טבעית לאבק, לחות, חומר אורגני (כמו חרקים, חיידקים, פטריות וכיוצא בזה). כך, שהמשמעות היא, שהרשת יכולה להחזיק זמן רב טרם תבקש ניקוי או אפילו תיקון ואף החלפה. למעשה, יש שיגידו, שאם מדובר על רשת שעשויה מהחומר שציינו, והיא איכותית דיו – ייתכן שלא יהיה עניין לנקות אותה כלל. אלא אם כן רוצים, כדי להביע הערכה ונכונות לשמור על איכותה, ומה לא.
באופן עקרוני, יש שיגידו שכל רשתות הביטחון עבור טרמפולינות לילדים אמורות להיות מצופות בספריי שמגן מקרני UV. יש שיגידו שזה כמו מקדם הגנה עבור הרשת. ואפשר להניח למה זה שימושי – לאור כך שסביר שהן פשוט יושבות שם, בחוץ, לאורך העונות ופוגשות את השמש על בסיס קבוע. יש שיגידו שרשתות שיש בהן את החומר שציינו בפסקה הקודמת, יכולות לעשות שימוש טוב יותר בספריי המגן מהקרינה. כך שהן יכולות להיות עמידות יותר לבלאי טבעי.
חומר נוסף שיכול להיות רלוונטי עבור רשתות ביטחון לטרמפולינות, הוא פוליפרופילן (POLYPROPYLENE) כמו גם פוליאסטר. מדובר בחומר שיכולים להיות קשיחים יותר מאשר פוליאתילן. שיש שיגידו שזה לא הדבר הכי טוב עבור רשת ביטחון. שכן אפשר שמעט אלסטיות ויכולת תנועה ברשת, יכולה להיות שימושית ורלוונטית באם ישנם ילדים שקופצים עליהן ונתקלים בהן. כלומר, שתהיה פחות קשיחה ויותר "זורמת" עם התנועה. נוסף על כך, עמידות היא איכות מעולה עבור טרמפולינות לילדים, כך שאפשר לתעדף אותה במיוחד. במקרה זה, ייתכן שגמישות היא זו שתעניק את העמידות – לאור כך שרשתות גמישות יותר יכולות להכיל יותר מתחים, מבלי להיקרע. שכן, קרע אחד במבנה של הרשת כבר יכול לחזות את הבלאי הכללי של הרשת.
דבר נוסף שנוכל להזכיר בנושא טרמפולינות לילדים, הוא דלת הביטחון לטרמפולינה. שכן, לא נרצה להשאיר פתח פתוח, בתוך רשת הביטחון. באופן עקרוני, יש שיגידו שדלתות ביטחון טובות הן אלו שיש בהן יותר מאשר רוכסן פשוט. מה הכוונה? ובכן, בדגמים מסוימים של טרמפולינות לילדים, אפשר שיהיו תפרים מחוזקים על נתיב הרוכסן. הנתיב דרכו הרוכסן נרכס, לכל כיוון. ובכן, התפרים הללו מחזקים את הרשת, כך שגם בחלקים שהיא חלשה בהן – עדיין תהיה מספיק תמיכה כדי לעמוד בכל מתח שייגרם כתוצאה ממשהו שהילדים יעשו. או זו לפחות התיאוריה. יתרה מכך, רוכסן בכל צד יכול מאוד לעזור הן להיכנס והן לצאת, לא רק בצד אחד (של כניסה, או יציאה).
יתרה מכך, בנושא של טרמפולינות לילדים – הרי שישנן הנחיות בטיחות נוספות. למעשה, הדרך בה הרשת מתחברת לטרמפולינה עצמה יכולה להוות משמעות. שכן, גם אם הרשת מתחברת למסגרת של הטרמפולינה, זו עדיין אפשרות שילדים וקופצים שונים ימצאו את דרכם לאותן נקודות, יפגשו אותן באופן פיזי ואולי אפילו יעשו זאת בגלגול שמח ופעלתני.
ישנם כל מיני מודלים לחיבור עצמו בין הרשת למסגרת הטרמפולינה. אחד מהם, הוא זה שמאפשר לרשת להיתפס תחת משטח הטרמפולינה כך שלא נשארים חורים או רווחים בתחתית הרשת. כלומר, לא ניתן להתגלגל דרכה לכאורה. מודל אחר יכול להשתמש בחבל כבד, שעובר דרך הטבעות ולא משאיר יותר מדי מקום לאורך הפרימטר התחתון של הרשת. לא משנה על איזה מודל מדברים, הוא לא אמור להשאיר יותר מדי מקום פנוי כדי לאפשר לילדים, או לגפיים של ילדים – להשתחל דרך החלקים התחתונים של הרשת.
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם: